Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του alas αποτελείται από μια μεγάλη συλλογή κυρίως ξενόγλωσσων βιβλίων για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, με γαστρονομικές εγκυκλοπαίδειες, εγχειρίδια σχολών μαγειρικής, εκδόσεις διάσημων εστιατορίων και μεγάλων chef, βιβλία γαστρονομικής ιστορίας και ένα μεγάλο αρχείο με τις εθνικές κουζίνες του κόσμου. Το υλικό αυτό είναι διαθέσιμο δωρεάν στους φίλους του alas, στο πλαίσιο της ειδικής αυτής δράσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alasclub . gr

Γαστρονομικές Σπουδές

O alas με την εμπειρία και τη γνώση του γύρω από τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά γαστρονομικά προγράμματα στην Ευρώπη και στον κόσμο, συμβουλεύει δωρεάν τους νέους γύρω από το θέμα των σπουδών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρέχοντας πληροφορίες και υλικό και βοηθώντας τους να κάνουν τις απαραίτητες επιλογές και επικοινωνίες, τόσο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τους ταιριάζει, όσο και για θέματα διαμονής, παράλληλης εργασίας κ.α.

SIAL 2014

Στον alas, με χρόνια παρουσίας σε μεγάλες εκθέσεις του κλάδου και εμπειρία στον απαιτητικό επαγγελματικό χώρο της γαστρονομίας, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όποιον το επιθυμεί να προετοιμάσει την επαγγελματική του επίσκεψη στη SIAL, με συμβουλές από πρακτικά ζητήματα, μέχρι την οργάνωση των ραντεβού με τους εμπορικούς αντιπροσώπους της έκθεσης, τη σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών κ.α. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Παιδεία εν δράσει

Η κουζίνα είναι το πιο διασκεδαστικό σχολείο! Ο alas ταξιδεύει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας! Μέσα από το παιχνίδι, το παραμύθι και τον πειραματισμό με τα υλικά, τις γεύσεις και τα αρώματα τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της κουζίνας, αλλά και τη γαστρονομική μας παράδοση, μαθαίνουν την αξία της σωστής διατροφής και να ξεχωρίζουν το γευστικά και ουσιαστικά ποιοτικό φαγητό. Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε στο info@alas . gr

Γευστικές μνήμες

Ποια μυρωδιά σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο; Ποιο είναι για σας το πιο χαρακτηριστικό «φαγητό της γιαγιάς»; Αν μια ολόκληρη εποχή μπορούσε να χωρέσει σε μια γεύση, ποια θα ήταν αυτή; Ο alas αποφάσισε να μάθει, να καταγράψει και να αναρωτηθεί με αφορμή τις απαντήσεις σας επάνω στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής γαστρονομίας, όπως καταγράφεται μέσα από τις μνήμες των Ελλήνων, από τα παιδιά, μέχρι τους παππούδες.