ΑΡΘΡΑ

Anuga 2011

Για όσους μένουμε στην Ευρώπη δύο είναι οι κορυφαίες εκθέσεις που διοργανώνονται γύρω από τα τρόφιμα. Χωρίς να έχουν τον εξαιρετικά εξειδικευμένο και συνήθως γεωγραφικά προσανατολισμένο χαρακτήρα που διακρίνει την πληθώρα των υπολοίπων, η Anuga στην Κολωνία και η SIAL στο Παρίσι σαφώς ξεχωρίζουν. Διοργανώνονται σε ετήσια βάση εναλλάξ και μονοπωλούν το ενδιαφέρον, τόσο με τον αριθμό των εκθετών, όσο και με την καθολική αποδοχή τους από τον κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας ως σημαντικών γεγονότων, πράγμα που απογειώνει τον αριθμό των επισκεπτών ...

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Bitter

Jennifer McLagan

Bitter
By Jennifer McLagan
 
Το θέμα της γεύσης έχει απασχολήσει διαχρονικά φιλοσόφους, επιστήμονες, ψυχολόγους, gourmets. Από την αρχαιότητα μέχρι και τα μέσα περίπου του 19ουαιώνα διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με το πόσες γεύσεις καταλαβαίνουμε. Άλλοι υποστήριζαν ότι υπάρχουν έξι βασικές γεύσεις, άλλοι επτά, άλλοι οκτώ, άλλοι έντεκα κοκ. Γύρω στα 1860 διατυπώθηκε  η άποψη ότι υπάρχουν τέσσερις  βασικές γεύσεις, γλυκό, πικρό, αλμυρό και ξινό, άποψη που επικράτησε ...

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Les Crayères, Γαλλία

Η Γαλλία για το γαστρονόμο αποτελεί έναν τόπο παραδεισένιο, που σε κάθε του γωνιά κρύβει ένα διαμάντι. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Όμως, το Chateau Les Crayères ξεχωρίζει. Όχι τόσο για το πανέμορφο ξενοδοχείο που σου παρουσιάζεται ξαφνικά στο τέλος μιας ατελείωτης ευθείας με τις βαρύγδουπες ταμπέλες των πιο ονομαστών κατασκευαστών σαμπάνιας δεξιά και αριστερά να σου αποσπούν την προσοχή, αλλά γιατί τα όσα συμβαίνουν στο εστιατόριό του είναι ανεπανάληπτα.

Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του alas αποτελείται από μια μεγάλη συλλογή κυρίως ξενόγλωσσων βιβλίων για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, με γαστρονομικές ...

Γαστρονομικές Σπουδές

O alas με την εμπειρία και τη γνώση του γύρω από τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά γαστρονομικά προγράμματα στην Ευρώπη και στον κόσμο, συμβουλεύει ...

SIAL 2014

Στον alas, με χρόνια παρουσίας σε μεγάλες εκθέσεις του κλάδου και εμπειρία στον απαιτητικό επαγγελματικό χώρο της γαστρονομίας, είμαστε έτοιμοι ...