Ο θαυμαστός κόσμος των βιβλίων χρωστάει ένα σημαντικό του τμήμα σε αυτόν της μαγειρικής και της γαστρονομίας. Αμέτρητες σελίδες έχουν γραφεί από αρχαιοτάτων χρόνων καλύπτοντας μια τεράστια θεματολογία.

Εθνικές κουζίνες, βιβλία διάσημων chef ή εστιατορίων, βιβλία συνταγών για κάθε επίπεδο και υλικό, βιβλία για τη θεωρία της γαστρονομίας και την ιστορία της διατροφής καθώς και εγχειρίδια αναφοράς, συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό για όλα τα γούστα.

Η Ελληνική βιβλιογραφία χωρίς να είναι ανύπαρκτη είναι μοιραία περιορισμένη και έτσι το διαδίκτυο έχει αναδειχθεί στον παράδεισο του γαστρονόμου αναγνώστη. Η αναζήτηση όμως ενός καλού ξενόγλωσσου βιβλίου στα μεγάλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, ενώ φαίνεται απλή είναι τελικά χρονοβόρα και συνήθως μπερδεύει, εάν δεν έχει κάποια εκ των προτέρων παρακίνηση γι αυτό από κριτικές φίλων.

 Θέλοντας λοιπόν να παίξουμε το ρόλο αυτού του φίλου που βοηθά λέγοντας την άποψή του, διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε αξιόλογα βιβλία που διαβάσαμε και αγαπήσαμε, από τη βιβλιοθήκη του Άλας. 

Περιηγηθείτε στο αρχείο της Βιβλιοθήκης μας, δείτε το βιβλίο του μήνα και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικό θελήσετε.

Μπορείτε επίσης να γραφείτε στη λίστα φίλων μας και να λαμβάνετε την πρότασή μας για το Βιβλίο του Μήνα στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής.




Bitter
Jennifer McLagan
[Ιούλιος 2015]


Salt Block Cooking
Mark Bitterman
[Ιούνιος 2015]


The Family meal
Ferran Adria
[Μάϊος 2015]


Shunju New Japanese cuisine
Takashi Sugimoto, Marcia Iwatate
[Απρίλιος 2015]


Ph10
Pierre Hermé
[Μάρτιος 2015]


The Iraqi Cookbook
Lamees Ibrahim
[Φεβρουάριος 2015]


Serendip, My Sri Lankan Kitchen
Peter Kuruvita
[Ιανoυάριος 2015]


Quay Food inspired by nature
Peter Gilmore
[Δεκέμβριος 2014]


New Food of Life, Ancient Persian and Modern Iranian Cooking and Ceremonies
Najmieh Batmanglij
[Νοέμβριος 2014]


Heston Blumenthal at home
Heston Blumenthal
[Οκτώβριος 2014]


ALINEA
Grant Achatz
[Σεπτέμβριος 2014]


Simply South Africa, A Culinary Journey
Elaine Hurford
[Αύγουστος 2014]


Potato
Lyndsay & Patrick Mikanowski
[Ιούλιος 2014]


Marque, A culinary adventure
Mark Best, Pasi Petanen
[Ιούνιος 2014]


Bentley Contemporary Cuisine
Brent Savage
[Μάϊος 2014]


The art of Uzbek Cooking
Lynn Visson
[Απρίλιος 2014]


Molecular Gastronomy, Exploring the Science of flavor
Hervé This
[Μάρτιος 2014]


Simply the Best: The Art of Seasonal Cooking
Tamasin Day-Lewis
[Φεβρουάριος 2014]


ΝΟΜΑ, Time and Place in Nordic Cuisine
René Redzepi
[Ιανoυάριος 2014]


Black Pudding & Foie Gras
Andrew Pern
[Δεκέμβριος 2013]


The Zilli Cookbook, The Italian way of eating
Aldo Zilli
[Νοέμβριος 2013]


MORO, the Cookbook
Sam & Sam Clark
[Οκτώβριος 2013]


Spoon Food & Wine
Alain Ducasse
[Σεπτέμβριος 2013]


The Finnish Cookbook
Beatrice A. Ojakangas
[Αύγουστος 2013]


Edible Flowers
Kathy Brown
[Ιούλιος 2013]


Vatch’s South East Asian Cookbook
Vatcharin Bhumichitr
[Ιούνιος 2013]


Dangerous tastes, The story of spices
Andrew Dalby
[Μάϊος 2013]


The Food of Portugal
Jean Anderson
[Απρίλιος 2013]


The dancing shrimp, Favorite Thai recipes for seafood
Kasma Loha-Unchit
[Μάρτιος 2013]


Purple Citrus & Sweet Perfume, Cuisine of the Eastern Mediterranean
Silvena Rowe
[Φεβρουάριος 2013]


Forever summer
Nigella Lawson
[Ιανoυάριος 2013]


Letters to a young chef
Daniel Boulud
[Δεκέμβριος 2012]


The World Encyclopedia of Fruit
Kate Whiteman, Maggie Mayhew
[Νοέμβριος 2012]


Charlie Trotter’s Seafood
Charlie Trotter
[Οκτώβριος 2012]


Gordon Ramsay’s "Secrets"
Gordon Ramsay
[Σεπτέμβριος 2012]


The Food of NEW ORLEANS Authentic Recipes from the Big Easy
John DeMers
[Αύγουστος 2012]


Mastering Simplicity, A life in the kitchen
Christian Delouvrier
[Ιούλιος 2012]


Professional baking 3rd edition
Wayne Gisslen
[Ιούνιος 2012]


Taste of Romania
Nicolae Klepper
[Μάϊος 2012]


Great French chefs and their recipes
Jean-Louis Andre and Jean Francois Mallet
[Απρίλιος 2012]


The Vietnamese Collection
Jackum Brown
[Μάρτιος 2012]


RARE BITS, Unusual Origins of Popular Recipes
Patricia Bunning Stevens
[Φεβρουάριος 2012]


The Chilean Kitchen
Ruth Van Waerebeek-Gonzales
[Ιανoυάριος 2012]


RAW
Charlie Trotter & Roxanne Klein
[Δεκέμβριος 2011]


Amuse-Buche
Rick Tramonto
[Νοέμβριος 2011]


Casual Cooking, Wine Country Recipes for Family and Friends
Michael Chiarello
[Οκτώβριος 2011]


The art of Russian Cuisine
Anne Volokh with Mavis Manus
[Αύγουστος 2011]


Mange, the mysteries of the kitchen revealed
Raymond Blanc
[Ιούλιος 2011]


Food: A Culinary History
Louis Flandrin, Massimo Montanari, Albert Sonnenfeld
[Ιούνιος 2011]


The last days of Haute Cuisine
Patric Kuh
[Μάϊος 2011]


The Cambridge World History of Food
Kenneth F. Kiple and Kriemhild Coneè Ornelas
[Απρίλιος 2011]


The Medieval Kitchen: Recipes from France and Italy
Odile Redon, Francoise Sabban & Silvano Serventi
[Μάρτιος 2011]


Only the Best, The art of cooking with a master chef
Michel Roux
[Φεβρουάριος 2011]


Korean Cuisine, An illustrated history
Michael J. Pettid
[Ιανoυάριος 2011]


Real Cooking
Nigel Slater
[Δεκέμβριος 2010]


L' atelier of Alain Ducasse
Alain Ducasse
[Νοέμβριος 2010]


PEPPER, The spice that changed the world
Christine McFadden
[Οκτώβριος 2010]


TETSUYA
Tetsuya Wakuda
[Σεπτέμβριος 2010]


Lumiere
Rob Feenie
[Αύγουστος 2010]


Just Desserts
Gordon Ramsey’s
[Ιούλιος 2010]


Everyday Epicurean
Catherine Bell
[Ιούνιος 2010]


Formulas for Flavor, How to cook restaurant dishes at home
John Campbell
[Μάϊος 2010]


The Africa Cookbook, Tastes of a Continent
Jessica B. Harris
[Απρίλιος 2010]


The best of Amish Cooking
Phyllis Pellman Good
[Μάρτιος 2010]


The Cinnamon Club COOKBOOK
Iqbal Wahhab & Vivek Singh
[Φεβρουάριος 2010]


A Taste of Haiti
Mirta Yurnet Thomas & the Thomas family
[Ιανoυάριος 2010]


Salt, Grain of life
Pierre Laszlo
[Δεκέμβριος 2009]


The Sauce Bible
David Paul Larousse
[Νοέμβριος 2009]


Art, Culture & Cuisine, Ancient and Medieval Gastronomy
Phyllis Pray Bobber
[Οκτώβριος 2009]


PASSIONE, The Italian Cookbook
Gennaro Contaldo
[Σεπτέμβριος 2009]


NOBU, The Cookbook
Nobuyuki Matsuhisa, Robert De Niro and Martha Stewart
[Αύγουστος 2009]


Cookery Year, autumn into winter
Gary Rhodes
[Ιούλιος 2009]


Professional Charcuterie
John Kinsella & David T. Harvey
[Ιούνιος 2009]


Entertain
Ed Baines
[Μάϊος 2009]


The taste of Colombia
Benjamin Villegas and Antonio Montana
[Απρίλιος 2009]


Traditional Food from WALES
Bobby Freeman
[Μάρτιος 2009]


The Oxford Companion to Food
Alan Davidson, Tom Jaine, Jane Davidson and Helen Saberi
[Φεβρουάριος 2009]


The Curiosities of Food
Peter Lund Simmonds
[Ιανoυάριος 2009]


Garde manger, The art and craft of the cold Kitchen
The Culinary Institute of America
[Δεκέμβριος 2008]


Cider, Hard and Sweet
Ben Watson
[Νοέμβριος 2008]


50 Great Curries of India
Camelia Panjabi
[Οκτώβριος 2008]


Sushi
Ryuichi Yoshii
[Σεπτέμβριος 2008]


Hot nights Cool days
Julie Biuso
[Αύγουστος 2008]


The Rituals of Dinner
Margaret Visser
[Ιούλιος 2008]


Culture of the fork, A brief history of food in Europe
Giovanni Rebora
[Ιούνιος 2008]


L’ atelier de Robuchon
Patricia Wells and Hervé Amiard
[Μάϊος 2008]


Larousse gastronomique
Hamlyn
[Απρίλιος 2008]


Le Gavroche Cookbook
Michel Roux Jr.
[Μάρτιος 2008]


The food chronology
James Trager
[Φεβρουάριος 2008]


NICO
Nico Ladenis
[Ιανoυάριος 2008]