Les Crayères, Γαλλία
Η Γαλλία για το γαστρονόμο αποτελεί έναν τόπο παραδεισένιο, που σε κάθε του γωνιά κρύβει ένα διαμάντι. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Όμως, το Chateau Les Crayères ξεχωρίζει. Όχι τόσο για το πανέμορφο ξενοδοχείο που σου παρουσιάζεται ξαφνικά στο τέλος μιας ατελείωτης ευθείας με τις βαρύγδουπες ταμπέλες των πιο ονομαστών κατασκευαστών σαμπάνιας δεξιά και αριστερά να σου αποσπούν την προσοχή, αλλά γιατί τα όσα συμβαίνουν στο εστιατόριό του είναι ανεπανάληπτα.
Υπεύθυνος για αυτό είναι ο Philippe Mille, ένας νεότατος και εξαιρετικά ταλαντούχος Chef, πραγματικό κόσμημα για τον κόσμο της γαστρονομίας και αρχιτραγουδιστής της γεύσης, που έχει καταφέρει να πετύχει το πιο δύσκολο: διατηρώντας όλες τις φόρμες της μεγάλης κλασσικής κουζίνας της Γαλλίας, καταφέρνει να παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα που ενσωματώνει την τεχνική και γευστική εξέλιξή της στο χρόνο.
Xωρίς περιττές εξάρσεις και χωρίς νεωτερισμούς που απομακρύνουν από το βασικό σκελετό, επιλέγει τον απαιτητικό δρόμο της σύγκρισης των δημιουργιών του με αυτές των πολύ μεγάλων δημιουργών όλων των κλασσικών χρόνων. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα δυσεύρετο και από μόνο του ικανό να σε ταξιδέψει μέχρι εκεί για τις τρεις ώρες που θα διαρκέσει ένα από τα καλύτερα δείπνα της ζωής σου.
Πιάτα υπεράνω κριτικής, δημιουργίες άψογα εκτελεσμένες, γεύσεις αξέχαστες και αισθητική απαράμιλλη, σε ένα περιβάλλον που χωρίς να παρουσιάζει κάτι το εξαιρετικό, ταιριάζει απόλυτα στο σκηνικό. Και όλα αυτά σε μια πόλη που, ούτως ή άλλως, βρίσκεται μέσα στο γαστρονομικό κέντρο, αφού από εκεί ξεκινάει το ταξίδι της η υπέροχη σαμπάνια και έτσι, σου δίνεται η ευκαιρία στο περιθώριο της γαστρονομικής αυτής εμπειρίας να επισκεφτείς κάποιο ονομαστό οινοποιείο.
Το Les Crayères είναι φορτωμένο με περγαμηνές, όχι άδικα και αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία που καλό είναι να την επιφυλάξετε στον εαυτός σας για κάποια ιδιαίτερη στιγμή.
http://www.lescrayeres.com/